Claudia Louwerens Claudia Louwerens
De Gouden Weken

Vandaag was de afsluiting van de Gouden Weken en hebben wij in het amfitheater een line dance gedaan. Tijdens de lunch hebben wij met de hele school in de gymzaal gepicknickt. 

 

Wat leuk om te zien dat een aantal kinderen al iets heeft meegenomen voor onze themahoek over de ruimte. Tijdens de lessen van Blink lezen leren wij hier steeds meer over.

 

Met taal zijn wij begonnen aan het thema 'start'. Binnen dit thema leren de kinderen woorden die over spelen gaan, wat pictogrammen zijn en hoe je kunt spelen met letters en woorden. Ook oefenen we met het maken van afspraken en het voeren van een denkgesprek. En tenslotte leren de kinderen een informatieve tekst te schrijven met behulp van een bron. In elk thema staan 20 woorden centraal, deze woorden zijn bijgesloten. Thuis kunnen jullie samen oefenen, bv dmw memory.

 

Bij rekenen hebben de kinderen geleerd getallen t/m 100 te splitsen in tientallen en eenheden mbv het TE-schema. Ook oefenen we het tellen met sprongen, op de getallenlijn t/m 100. Hiervoor maken we ook gebruik van het honderdvel op het schoolplein. 

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van 4'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren