Fijne tijd samen

Beste ouders/verzorgers, 

 

Hierbij een blog over de fijne tijd samen in 7/8. 

 

De kinderen hebben afgelopen woensdag heerlijk gewerkt aan de taak 'the beauty of nature'. Waarbij de leerlingen met krijt en verf intensief aan de slag gingen met schaduw en kleurovergangen. 

Het was met momenten tijdens creatief muisstil in de klas zo betrokken waren de leerlingen.

 

Ook mochten de leerlingen na een intensieve periode aan het project bekende personen het eindproduct presenteren. Een aantal heren maakten een speurtocht over het plein met vragen waarin groepjes tegen elkaar streden.  Een ander groepje maakte een escaperoom waarbij je hints kreeg waardoor je uit een kamer kon ontsnappen. Wat een betrokkenheid, doorzettingsvermogen en plezier! 

Daarnaast was er een groepje wat het spel 'among us' had uitgewerkt door de school heen. Een soort wie is de mol maar dan anders. Wat mooi om te zien dat bij de tweede keer spelen het een stuk beter ging, door duidelijke kaders te geven en verwachtingen uit te spreken. Ook was er een groepje dat een bekend persoon presenteerde door middel van een powerpointpresentatie en een kahoot. Het laatste groepje mag nog stralen in het zelf bedachte toneelstuk. 

 

Ook speelden we het spel over de lijn in het thema beroemd zijn. Hoe ver ga jij om beroemd te zijn? Zou je je kledingstijl aanpassen? Zou je met fans op de foto gaan terwijl je je niet lekker voelt? Mooie discussies met veel input.

 

Verder stond PBS de afgelopen weken flink centraal. Voor de beloningen hebben de leerlingen hard gewerkt en daardoor dronken we samen thee en speelden we verstoppertje door de school. Tijdens theetijd kwamen de vragen van Open Up! tevoorschijn en spraken we over ziek zijn, lievelingsplekken en leeftijdsverschil. 

 

Deze week stond in het teken van lentekriebels en spraken we met elkaar over: de puberteit, seks, grenzen aangeven, verliefd zijn en over je gevoel praten. Delen voor en met elkaar. 

 

Wat een fijne tijd met deze heerlijke club. 


Geniet van het weekend en van al het moois dat op jullie pad  mag komen,

 

Tessa 

 

 

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 7-8'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren