Thema beroemd en kunstweken

Beste ouders/verzorgers, 

 

We zijn vorige week gestart met de Kunstweken.

 

Tijdens dit project gaat het over de beroemde kunstenaar Henri Matisse. De eerste les hebben de kinderen het werk van Matisse bekeken en naar de kenmerkende aspecten gekeken van zijn werk. Daarna zijn ze in tweetallen met verschillende opdrachten aan de slag gegaan: Scratch toepassen op zijn werk, wereldkaart maken met musea waar zijn werk hangt, powerpointpresentatie maken over het Fauvisme of met Paint een collage maken van het werk van Henri 

Tijdens de eerste werkles zijn de kinderen aan de slag gegaan met een eigen werk maken in de stijl van Henri. Dus in het werk kwamen elementen uit het Fauvisme terug. 

 

Vandaag was de eerste werkles. Na zijn ziekte heeft Henri naast het Fauvistische werk, ook veel collages gemaakt. De kinderen hebben geleerd over het kleurenpalet, complementaire kleuren en het gebruik van een silhouet. 

 

Vrijdag sluiten we samen in het amphitheater af en reflecteren we op de Kunstweken. 

 

We zijn ook gestart met het nieuwe thema van de leesmethode BLINK.

De hoofdvraag tijdens het thema is: op wat voor manieren kun je beroemd zijn?

 

De kinderen zijn gezamenlijk gestart in het boek Dagboek van een vlogger. Ook hebben we gekeken naar beroemde kunstenaars zoals Rembrandt en Van Gogh. We starten in deze weken met het namaken van een zelfportret van een beroemde schilder op een selfie. 

 

Daarnaast zijn ook de cito's deze week en krijgen de kinderen vrijdag het rapport en het advies mee naar huis. Dus staat de rapportmap nog thuis, deze graag meenemen naar school. 

 

Groet Tessa

 

 

Gepubliceerd in 'Blog van Groep 7-8'

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren